Правила и условия

ДРАГИ ГОСТИ, НАЙ-УЧТИВО ВИ МОЛИМ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ С ПРАВИЛАТА ОЩЕ ПРИ НАСТАНЯВАНЕТО СИ, С КОЕТО ЩЕ БЪДАТ ИЗБЕГНАТИ ИЗЛИШНИ ПРИТЕСНЕНИЯ И НЕУДОБСТВА И ЗА ДВЕТЕ СТРАНИ

НАСТАНЯВАНЕ – Хотел Евридика настанява гости като правило след 14;00 часа, а изпраща най-късно до 12;00 часа. Разполагаме с 24-часова рецепция, която е в състояние да Ви обслужи по всяко време на денонощието.
При настаняването гостът е длъжен да предостави на рецепциониста необходимата информация свързана с личното му настаняване – ваучери, личен документ, документ за направена резервация, с което се представя и легитимира.
Рецепционистът извършва регистрацията , подготвя и предава на туриста обратно заедно с ключа на стаята – информация за ползването и престоя, контактна карта /ако са повече хора в една стая/, попълнена карта за изхранване. Той е длъжен да обясни на госта основните неща свързани с ползването на предлаганите услуги, а ако има много работа да връчи писмено информация на туриста.

ИЗХРАНВАНЕ – Туристите заплатили престой на база нощувка със закуска имат право на ползването на организираната закуска в ресторанта всеки ден между 8 и 10 часа. Тези, които са заплатили обяд между 12 и 14 часа, а вечеря между 18 и 20 часа. В изключителни случаи – при отсъствие заради мероприятие или невъзможност за ползване на заплатената услуга – „храна” – същата може да се подготви като „сух пакет” при предварително подадена информация на рецепция или при индивидуална уговорка между туриста и Управителя на ресторанта. С изключение на тези случаи , В никакъв друг случай не е разрешено изнасянето а храна от ресторанта, както и внасянето на такава по стаите. Моля, имайте предвид, че освен причинените щети на ресторанта, никой от туристите не би се съгласил да бъде настанен в стая, в която има хлебарки, инсекти или където има неизтриваеми мазни петна по мокета и мебелите. По правило организираното изхранване е на блок – маса, когато ползващите са повече от 20 души, а когато тази цифра падне под 20 души се преминава към изхранване на меню.

БАНЯТА – Когато ползвате душкабината в банята е препоръчително вратичките да бъдат затворени. Никому не би било приятно да гази в локва, а освен това заредените хавлии са за ползване, а не за подсушаване на пода в банята. Ако откриете, че вода се събира на необичайни места в банята, помолете на рецепция за стийм моп.

ПОЧИСТВАНЕ И ПОДДРЪЖКА – почистването на помещенията се извършва ежедневно , за целта има камериерка на всеки етаж. Почистването на стаите става в удобно за гостите време – обикновено след като те са излезли, . Ако не искате да бъдете смущавани или камериерката по ваши съображения не желаете да влиза в стаята – поставете табелка от външната страна на вратата. Ако забележите нередности по чистотата можете да се обърнете към Управата на хотела, след като сте се обърнали вече към камериерката . Това важи и за зареждането с консумативи и препарати и бельо. Ако проблемът не бъде отстранен същия ден, моля обърнете се към Управата на хотела. Хавлии се сменят на 3 дни или при необходимост – по-често. Спално бельо се сменя на 5 дни или при необходимост – по-често. При нуждата от смяна на бельо се обърнете към камериерката.

ТЕХНИКАТА – още при настаняването проверете за работата на електроуредите и ако откриете пропуски, веднага уведомете рецепцията. Ние ще се постараем максимално бързо да отстраним проблема

-КЛИМАТИЦИ – климатиците ни са пригодени както за охлаждане, така и за отопление. Умоляваме Ви, не променяйте настройките на дистанционното устройство или ако желаете това да се случи, посъветвайте се с рецепция. Не е необходимо още с влизането в помещението да слагате температурата на много по-различна /повече от 4 градуса/ от външната, това крие риск от блокиране на климатика. Избягвайте да задавате температура от рода на 15-17 градуса. Голямата разлика в температурите крие риск и за Вашето персонално здраве. Не оставяйте балконската врата отворена когато в стаята работи климатик .

-ТЕЛЕВИЗОРИ – телевизорите са настроени за приемане на зададените сателитни програми предварително, пробването на „хващане” на други програми и изваждането на батериите на дистанционното ще доведе до тотална липса на ТВ програми и препрограмиране наново от специалист. Ако имате проблем с ТВ, моля, обърнете се към рецепция.

5. ВЪЗНИКВАНЕ НА АВАРИЯ – при възникване на авария или първоначално откриване на такава, веднага се обърнете към дежурния рецепционист. Повредата, ако не бъде отстранена веднага от персонала, би могла да изисква намесата на специалист. Моля не се включвайте доброволно в ремонта и не проявявайте самоинициатива. Рецепционистът организира записването и сигнализирането на аварията и контролира отстраняването й. Понякога това може да отнеме повече време.

6. ЩЕТИ И ЛИПСИ – направените щети и липсите се санкционират съгласно нашия ценоразпис. За целта, забележите ли още при настаняване пропусната от нас щета, то моля веднага уведомете рецепцията. В противен случай ще считаме, че тази щета е възникнала по време на Вашия престой. Постарайте се да пазите мебелите и оборудването. Никому не е приятно ако бъде настанен в стая с олющени и одраскани, мебели на петна от залято.

7. ЕКОЛОГИЯ И ЛЮБОВ КЪМ ПРИРОДАТА – една от основните цели на хотела е да се включи в системата на т.нар. „зелени хотели”, които се стремят максимално да използват възобновяеми енергийни източници. С цел да опазим природата чиста и за идните поколения сме въвели и някои правила на ползване , които изискват отговорно отношение на всички участници в процеса. Те целят освен използването на „чиста енергия” , и използване на по-малко химикали и препарати, икономично изразходване на материали и консумативи добивани от природни ресурси. Обърнете внимание на следните неща в хотела –
– слънчевата енергия – хотелът използва слънчева енергия за затопляне на водата , която ползвате

– прането – с цел да покрием нормите и изискванията за „екологичен хотел” сме въвели система на обслужване на бельото в стаята. Затова по правило спалното бельо се сменя на 5 дни, а хавлиите на 3 дни. При необходимост това се прави и по-често. Когато искате това да стане по ваше желание, моля обърнете се към дежурната камериерка на етажа или към рецепцията. Не изхвърляйте на земята мокрите хавлии, както и не ги използвайте за несвойствени цели. Добре е хавлиите да се сушат на определените за целта сушилници на терасата. Това ще Ви предпази от събирането на влага в ползваното от Вас помещение. За да запазим природата по-чиста не е необходимо след всяко ползване хавлията да се подменя веднага. Ако е чиста, тя би могла да се подсуши, вместо да се пере всеки път.

– препаратите и химикалите – стаите се зареждат с тоалетни принадлежности при всяко Ваше пристигане и когато свършат се зареждат отново. Ако забележите , че са на привършване уведомете камериерката веднага. Не изхвърляйте тоалетна хартия и каквито и да било други отпадъци в тоалетната чиния и не давайте повод на природата да се мъчи да разгради допълнително и без това многото отпадъци, с които ежедневно я заливаме.

– разхода на електроенергия – хотелът се обслужва от „икономична” електрическа система за всяка стая. Първата работа, когато влезете в стаята е да поставите скреч-картата в гнездото отдясно на входната врата. Така Вие пускате електричеството в стаята, а с това и всички уреди. Когато излизате, не забравяйте да извадите картата от гнездото, за да изключите всички уреди. Единственият постоянно действащ контакт, е този на хладилника. Той е независим от поставянето на скреч-карта. Умоляваме Ви, при излизане от стаята, или при включен климатик , да не оставяте отворена вратата на терасата. Запомнете, че не е по силите на един единствен климатик да охлади целия град.

– внасянето на пясък в хотела – мястото, на което се намира хотела – директно на морския бряг, освен своите удобства има и някои недостатъци. Един от тях е непрекъснато внасящият се пясък. Най-учтиво Ви умоляваме, когато се прибирате от плажа да направите максимално възможното да изчистите пясъка от себе си / и децата си/ извън хотела. Колкото по-малко пясък внасяте в стаята, толкова по-дълго ще се радвате на добре вървящата канализация в баните, а и няма да Ви скърца пода при движение в стаята. Камериерките имат определено работно време и не са в състояние денонощно да го чистят. Обърнете внимание, че пясък полепва и по всички предмети, които са били с Вас на плажа.

ЩЕ ВИ БЪДЕМ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЛАГОДАРНИ, АКО СЕ СЪОБРАЗЯВАТЕ ПОНЕ МАЛКО С НАШИТЕ ПРАВИЛА В ХОТЕЛА !
ИСКРЕНО ВИ ЖЕЛАЕМ ПРИЯТЕН ОТДИХ И НЕЗАБРАВИМА ПОЧИВКА !